Een avondje stappen kan enorm leuk zijn maar de volgende ochtend voel jij je waarschijnlijk toch iets minder fit, en het allerergste aan die kater is de kloppende hoofdpijn. Gelukkig zijn er dingen die je hiertegen kunt doen, en wij de beste anti kater tips voor jou verzameld zodat je ook met een kater nog een prima dag kunt hebben. We hebben zowel tips voor het kater voorkomen als van die hoofdpijn afkomen op de ochtend zelf.

Neem een anti kater pil

Een anti kater pil bevat veel vitamines en asparagine, een stofje wat het afbreken van alcohol versnelt, ideaal dus voor het kater voorkomen. Bovendien zuivert asparagine het bloed waardoor het nog sneller je lichaam uit is. Je kunt een anti kater pil voor, tijdens of na het drinken innemen, het zal altijd effect hebben.

Drink veel water

Water zie je altijd terug in de anti kater tips, en het werkt zowel voor het kater voorkomen als het oplossen van een kater op de ochtend zelf. De hoofdpijn die bij een kater komt kijken wordt veroorzaakt door een tekort aan vocht, en dit kun je dus gemakkelijk oplossen door genoeg water te drinken. Het is dus verstandig om voor je gaat slapen nog een paar glazen water achterover te gooien en op de ochtend zelf zal je ook veel water willen drinken

Neem een pijnstiller

Een pijnstiller helpt altijd bij hoofdpijn, je kunt hem voor je naar bed gaat al nemen om te voorkomen dat je met hoofdpijn opstaat of je kunt hem de ochtend zelf nemen. Pijnstillers hebben altijd gegarandeerd tegen de hoofdpijn die komt kijken bij een kater, alleen zal het voor de andere symptomen niet veel helpen

Neem een stevig gezond ontbijt

Het is zeker waar dat eten helpt bij het verdrijven van een kater, je lichaam krijgt er weer energie van en je krijgt alle vitamines en mineralen weer binnen die je bent kwijtgeraakt. Maar je wilt niet de dag beginnen met een vet ongezond ontbijt, dat zal jouw maag je niet in dank afnemen. In plaats daarvan is het verstandig om een gezond ontbijt te nemen met in ieder geval wat fruit, hiervan krijg je veel vitamines binnen en het bevat suiker wat je extra energie geeft om de dag katervrij te beginnen.

Gebruik deze tips de volgende keer dat je een kater voorkomen wil of wanneer je al opstaat met hoofdpijn. Er zijn verschillende tips die je kunt gebruiken dus er zal vast wel eentje tussen zitten die ook voor jou werkt. Ik kan je aanraden om er meerdere uit te proberen en er zo achter te komen welke tip jouw favoriet is. Je kunt ze natuurlijk ook allemaal gebruiken wanneer je er zeker van wilt zijn dat je geen last gaat hebben van een kater.