Soms dan kijk je te diep in het glaasje, dat kan iedereen overkomen. Maar dan wil je je wel wat tips voor het sneller nuchter worden en ook anti-kater tips zijn altijd welkom. Zo blijft het mogelijk om af en toe helemaal los te gaan zonder negatieve gevolgen. Lees dus snel verder om de 5 tips voor het sneller nuchter worden te ontdekken.

Blijf veel water drinken

Het wondermiddel wat je sneller nuchter laat worden en een kater voorkomt is toch wel water. Wanneer je voor je begint met drinken veel water drinkt, tijdens het drinken glaasjes water drinkt en na het drinken voordat je naar bed gaat ook nog eens een flinke hoeveelheid water drinkt zal je een stuk sneller nuchter worden van alcohol en heb je veel minder kans op het krijgen van een kater.

anti kater pil premulon

Anti kater pil die een kater verminder en ervoor zorgt dat je sneller nuchter wordt

Neem de anti katerpil

Deze speciale pil, welke ontworpen is om katers te voorkomen en tegen te gaan, is een van de beste anti-kater tips. Neem dus ook deze pil wanneer je sneller nuchter wil worden. De pil bestaat grotendeels uit asparagine wat bekend staat om zijn bloedzuiverende werking en het snel afbreken van gifstoffen. Zo is de alcohol dus sneller uit je bloed en ben je dus ook sneller nuchter.

Leg een goede basis voor de alcohol

Wanneer je op het begin van de avond al weet dat je niet te dronken wilt worden is het slim om een stevige maaltijd te consumeren, dit voedsel kan de alcohol dan deels opnemen waardoor je minder snel dronken bent en dus sneller weer nuchter. Heb je dit nou niet gedaan dan kun je tijdens of na het drinken alsnog een flinke maaltijd, het liefst meet veel koolhydraten of veel vet consumeren. Zo kan een gedeelte van de alcohol toch nog beter opgenomen worden waardoor je sneller nuchter bent.

Zorg ervoor dat je genoeg slaapt

Zoals je uit ervaring misschien wel weet is de makkelijkste manier om snel nuchter worden naar te bed gaan en de tijd zijn werkt te laten doen. Wanneer je van jezelf weet dat je snel hoofdpijn krijgt na het drinken kun je voor je gaat slapen alvast paracetamol of ibuprofen nemen om dit te voorkomen. Zo heb je de volgende dag minder last van een kater en ben je nuchter.

Neem een koude douche

Na het staan onder een straal koud water voel je jezelf meteen frisser, dat weten we allemaal wel. Maar wanneer je aangeschoten bent zal je er ook veel sneller nuchter van worden. Ga dus onder de koude douche staan wanneer je snel nuchter moet worden.

Met deze anti kater tips moet het ook jou lukken om sneller nuchter te worden wanneer je wat teveel gedronken hebt en dit eigenlijk niet uitkomt. Nu moet je er natuurlijk geen gewoonte van om deze tips te gebruiken maar iedereen gaat soms iets te ver met alcohol, en dat is ook niet erg zolang het maar bij soms blijft.