Gisteren heb ik dan eindelijk besloten om een auto te lease en heb ik bovendien voor een private lease gekozen. Waarom een private lease? Gewoon omdat het goedkoper bleek te zijn dan alle andere vormen van lease en bovendien ook nog eens het contract onder persoonlijke omstandigheden stop mag zetten zonder dat daar mijn financiële situatie onder gaat lijden en dat leek mij op zich al een fantastisch voordeel, want laten we eerlijk zijn we weten eigenlijk nooit wat er plots kan gebeuren en als dit iets ernstigs mocht zijn en dan bovendien ook nog eens vast te zitten aan een contract dan kunnen de dingen lelijk uitpakken. Een ander voordeel wat ik vond bij private lease is dat je een contract tekent waarbij “acceptabele” schade vergoed wordt en jij daarvoor dus niet aan je portemonnee hoeft te trekken en “onacceptabele” schade waar je dus wel voor moet betalen, nou ja ik ben dus niet van plan om mijn auto schade aan te brengen en zolang deze nog in de leaseperiode zit is hij daar ook nog eens voor verzekerd dus zijn er weinig risico´s  op dit gebied.

Ik heb het allemaal eens op een rijtje gezet en private lease bleek goedkoper te zijn dan capital lease of financial lease reden te meer voor mij om te beginnen aan een private lease. Dit komt vooral omdat een private lease wordt gedaan direct via de leasemaatschappij en degenen die gaat lease zonder tussenkomst van derde en waardoor deze kosten dus bespaart kunnen worden daarom is private lease goedkoper en ook duidelijker zonder die kleine lettertjes waar je jezelf een ongeluk aan kunt gaan ergeren. Kortom ik rij nu een leuke Toyota voor € 199 euro en ben er hartstikke blij mee, een echte aanrader dus dat Private lease!